Universal Music Group & Brands is een muziekmarketingbureau binnen de muziekmaatschappij Universal Music. Wij creëren entertainment oplossingen die merken en fans samenbrengt.

 

Onze visie is dat onze concepten altijd toegevoegde waarde moeten realiseren voor de fans/consument, het merk en de artiest. Deze drie belangen willen we op een natuurlijke en logische wijze bij elkaar brengen, dat is de basis waarop wij entertainment oplossingen creëren die merken en fans samenbrengt.

 

De nieuwe muziekwereld

 

Als muziekmaatschappij hebben wij ons aan moeten passen aan het digitaliseren van de muziekmarkt.

Naast CD’s verkopen via fysieke retailers naar het streamen van muziek via partijen als Spotify, Deezer, Apple Music.

Van campagnes pushen via traditionele media naar verhalen vertellen via het opgebouwde bereik op social media, Youtube en Vevo. Met andere woorden van paid, naar owned and earned media.

Van in grote lijnen en vooral op gevoel inschatten wie de fans naar, naar heel veel weten op basis van consumentenonderzoek en big data.

 

Al deze aanpassingen zorgen ervoor dat wij de fans nu echt kennen. Doordat we weten wat ze interessant vinden kunnen we beter content maken die fans willen zien. Vervolgens communiceren we rechtstreeks met de fans doormiddel van ons online bereik. Cruciaal hierin is dat wij muziek content brengen naar de platformen waar de fans het willen hebben. Zo faciliteren wij de fanbeleving van de fans en worden we het verhaal in plaats van de verteller.

 

Vanuit Universal Music & Brands passen we deze werkwijze ook toe voor merken. Wil je weten hoe wij consumenten fans van jouw merk kunnen maken en hoe muziek kan helpen bij het realiseren van jouw doelstellingen, zie onze werkwijze.